Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir prăznuit în Municipiul Slobozia cu ocazia hramului

          Marți, 26 octombrie 2021, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Municipiul Slobozia, Protopopiatul Slobozia, județul Ialomița.

          Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Cristian Ștefan Munteanu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, un  sobor de preoți și diaconi.

          În cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit ectenii și rugăciuni pentru vrednicul de pomenire Episcopul Gurie, care a trecut la cele veșnice în urmă cu câteva zile. 

          Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

          Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Năstase Nicolae Codruț, care va păstori ca preot în parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Ciochina, Protopopiatul Slobozia.

          Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

          În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zilei, despre îndemnul Mântuitorului de a ne iubi unii cu alții, ca antidot la ura pe care lumea păcatului o va arăta față de Mântuitorul și ucenicii Lui, a vorbit despre Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, prăznuit astăzi de toți creștinii ortodocși.

          După sfânta Liturghie Preasfinția Sa și soborul de slujitori au săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai acestei sfinte biserici.

          Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

          Așa cum este tradiția la această parohie, au fost aduse și anul acesta sfinte moaște pentru a spori bucuria lăuntrică a credincioșilor parohiei, dar și a celor din Municipiul Slobozia. 

          Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, a fost adusă racla cu sfintele moaște ce străjuiesc Mănăstirea Radu Negru din județul Călărași.

Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...