Cerc catehetic la Parohia Sfântul Dumitru Slobozia

Tema : „Pogorârea Duhului Sfânt și Întemeierea Bisericii Creștine”

 

Miercuri, 30 mai,  începând cu ora 1630, în cadrul cercului pastoral numărul 1, s-a desfăşurat activitatea catehetică la Parohia Sfântul Dumitru Slobozia având ca temă Pogorârea Duhului Sfânt și Întemeierea Bisericii Creștine, prezentată de părintele profesor Pătrașcu Constantin.

La cateheză au participat 25 de copii din  parohie, cu vârste între 12 şi 15 ani.

Ca asistenți invitați au participat,părintele inspector de religie Dragoș Stanciu, din partea Protopopiatului Slobozia,părintele Protopop Ionuț Butu, părintele Alexandru Oancea responsabil catehizare,  și preoții slujitori la parohiile din cadrul cercului pastoral nr.1.

Cateheza a fost organizată în două secțiuni: prima a vizat transmiterea unor noi cunoștințe sub titlul Pogorârea Duhului Sfânt,iar cea de-a doua a urmărit fixarea temei tratate.

Ambele secțiuni au fost susținute pe fundalul unor imagini și citate proiectate în format power point.

Pe parcursul catehezei, copiii au primit și rezolvat fișe de lucru, iar la final au prezentat un program artistic cu ocazia zilei internaționale a copilului.

Părintele protopop Ionuț Butu a transmis binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, a felicitat copiii pentru participare și interes, pe părintele profesor pentru prezentare și a îndemnat pe cei prezenți la viață duhovnicească în biserica umbrită de Duhul Sfânt.

Activitatea a debutat și s-a încheiat cu rugăciune rânduită, iar înainte de a merge la casele lor copiii au primit câte o iconiță din partea Protopopiatului și au fost invitați la o gustare desert, de către organizatori.

 

A consemnat, preot Alexandru Oancea

Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...