Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia, Protopopiatul Slobozia

Joi,26 octombrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit SfântaLiturghie arhierească cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Dumitru” dinSlobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a mulţime decredincioşi.

Hramul bisericii„Sfântul Dumitru” din Slobozia: racla cu sfintele moaște de la Mănăstirea RaduNegru

Pentrucinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul acesteibiserici, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu a fostadusă, încă din ziua de Miercuri, 25 octombrie, racla cu sfintele moaște de laMănăstirea Radu Negru din județul Călărași.

Credincioşiiau simţit bucuria comuniunii și binecuvântarea lui Dumnezeu prin sfinţii Săi şiau înălţat rugăciuni înaintea sfinților lui Dumnezeu pentru sănătate şimântuire la Sfânta Liturghie, săvârșită sub protia Chiriarhului împreună cu unsobor de preoți și diaconi.

Corulrestrâns al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” dinSlobozia a dat răspunsurile liturgice, dirijat de părintele Cătălin Stanciu.

Hramul bisericii„Sfântul Dumitru” din Slobozia: cuvinte de binecuvântare pentru prezența laslujbă a copiilor

LaSfânta Liturghie au participat și câțiva copii de la Grădinița cu programnormal Pinocchio din Slobozia, iar Preasfinția Sa le-a adresat cuvinte debinecuvântare pentru prezența la slujbă, copiii fiind împărtășiți și priminddin partea Preasfințitului câte o cruciuliță, ca amintire a prezenței lor lahramul Bisericii Sfântul Dumitru din Slobozia.

Încuvântul Său, Preasfinţitul Părinte Episcop a vorbit despre exemplul de credinţăjertfelnică pe care ni-l dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie, despre mărturisireași trăirea credinţei ortodoxe în lumea secularizantă de azi. Preasfinția Sa i-afelicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasălucrare pastorală şi socială a parohiei.

Hramul bisericii„Sfântul Dumitru” din Slobozia: slujba parastasului pentru fericiţii ctitori

DupăSfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul deslujitori, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitorişi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

PreasfințiaSa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba săvârșită cu ocaziahramului parohiei și a felicitat pe toți credincioșii care poartă numeleSfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...