Mulțime de credincioși la Parohia „Sfântul Dumitru” Slobozia

Miercuri, 7 iunie 2017, preoții parohiilor din municipiul Slobozia în frunte cu părintele Butu Ionuț, Protopop de Slobozia, au săvârșit Sfânta Taină a Maslului la Parohia „Sfântul Dumitru” Slobozia, alături de mulțime de credincioși, cu ocazia organizării cercului pastoral al lunii iunie.

Mai întâi s-a desfășurat festivitatea de premiere a elevilor și cadrelor didactice care au obținut rezultate deosebite la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă. Părintele Protopop Butu Ionuț le-a oferit celor premiați diplome, cărți, metanii și icoane, felicitându-i pentru performanța lor.

După Sfânta Taină a Maslului, părintele Dragoș Gabriel Stanciu, inspector de Religie, a susținut referatul cu tema: „Urmări ale educației atee în societatea contemporană”, foarte apreciat de preoți și credincioși, mai ales că anul 2017 a fost închinat de Sfântul Sinod ca „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti” şi „Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”.

Toți credincioșii prezenți au primit binecuvântare prin ungerea cu untdelemn sfințit, mulțumind lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, pentru darurile Sale.

A consemnat părintele Constantin Pătrașcu, Parohia „Sfântul Dumitru” Slobozia.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...