Trei zile de sărbătoare cu ocazia hramului Parohiei „Sfântul Dumitru” din Slobozia

În ziua de Duminică, 25 octombrie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost adusă, la Parohia „Sfântul Dumitru” din Slobozia, Icoana Maicii Domnului Portărița de la mănăstirea Iviron ( Muntele Athos), copie a celei originale, realizată de călugării acestei mănăstiri și dăruită Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Țăndărei.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții și credincioșii au întâmpinat sfânta icoană adusă de Preacucernicul Ion Florin, însoțit de ctitori și enoriași ai Parohiei Țăndărei Gară II. Sfânta icoană a fost așezată în biserică și a fost săvârșită slujba acatistului în cinstea Maicii Domnului, iar credincioșii s-au închinat și au înălțat rugăciuni către Preasfânta Fecioară.

Începând cu ora 17,00 un sobor de preoți, în frunte cu Preacucernicul Cristian Ștefan Munteanu, Protopop de Slobozia, a săvârșit Sfânta Taină a Maslului, cu participarea unui număr mare de credincioși, după care a urmat slujba Vecerniei Mari unită cu Litia. Un grup coral al elevilor seminariști a dat răspunsurile specifice sfintelor slujbe.

Luni, 26 octombrie 2015 a fost săvârșită Liturghia Arhierească de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, eveniment prezentat pe larg pe rețeaua informațională https://sf-esc.ro/informatii/12574-hramul-bisericii-sfantul-dumitru-din-slobozia.html [https://sf-esc.ro/informatii/12574-hramul-bisericii-sfantul-dumitru-din-slobozia.html] .

Marți, 26 octombrie 2015, în ziua cinstirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou de la Basarabi, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, la finalul căreia, 80 de copii de la Liceul Tehnologic Special „ Ion Teodorescu” Slobozia, au primit pachete cu produse alimentare, pregătite cu ajutorul credincioșilor parohiei.

La ora 13,00, după ce preoții și credincioșii au mulțumit Maicii Domnului pentru binecuvântarea primită prin prezența sfintei icoane la biserica parohială, aceasta s-a întors la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Țăndărei. ( A consemnat Pr. Paroh Constantin Pătrașcu)
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...