Școala altfel la Parohia Sfântul Dumitru

Marți, 7 aprilie 2015, părintele Protopop Cristian Ștefan Munteanu și părintele paroh Constantin Pătrașcu, au primit cu bucurie în sfântul locaș un număr de 97 copii de la Școala gimnazială „Gheorghe Lazăr” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, arondată Parohiei „Sfântul Dumitru” – Slobozia, însoțiți de cadrele didactice şi de părinţi.

Părintele Protopop a purtat un dialog cu elevii despre Postul Mare, Săptămâna Patimilor și despre pregătirea pentru Sfânta Împărtășanie, îndemnându-i totodată să fie milostivi și să participe la Deniile care vestesc și pregătesc Marea Sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Copiii, părinţii şi cadrele didactice au organizat o colectă constând în alimente, încălţăminte şi îmbrăcăminte pentru copiii nevoiaşi din parohie. Preoţii slujitori împreună cu părinții sau bunicii, însoțiți de elevi, au vizitat familiile nevoiaşe din parohia Sfântul Dumitru oferind aceste daruri spre bucuria Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Întâlnirea a continuat cu împărtășirea micilor creștini, care l-au primit în trupurile și sufletele lor pe Hristos cel Răstignit și Înviat.

„În Ziua Învierii să ne luminăm cu prăznuirea și unii pe alții să ne îmbrățișăm, și să le zicem fraților și celor ce ne urăsc pe noi și așa să strigăm: Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”.

A consemnat părintele Constantin Pătrașcu, Directorul Seminarului Sfântul Ioan Gură de Aur.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...