Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia

Duminică, 26 octombrie 2014, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a mulţime de credincioşi.

Pentru cinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul acestei biserici, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu au fost aduse, încă din ziua de Vineri, 24 octombrie, moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni.

Credincioşii au simţit bucuria comuniunii cu Sfinţii şi au înălţat rugăciuni înaintea raclei cu sfintele moaşte pentru sănătate şi mântuire, iar slujitorii în frunte cu Chiriarhul locului s-au rugat la Sfânta Liturghie.

Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” a dat răspunsurile liturgice, dirijat de părintele Cătălin Stanciu.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Chiriarh a vorbit despre exemplul de credinţă jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie, despre mărturisirea și trăirea credinţei ortodoxe în lumea secularizantă de azi.

I-a felicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală şi socială a parohiei.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...