Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia

Sărbătoarea hramului bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia a început încă din ziua de joi, 24 octombrie 2013 când, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, părintele Constantin Pătraşcu a adus de la biserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Călăraşi, cinstita raclă cu moaştele Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, precum şi ale altor sfinţi. Acest odor a fost oferit pe perioada hramului prin bunăvoinţa pc preot Alin Badea, paroh al Parohiei „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Călăraşi.

Sfintele moaşte au fost întâmpinate la biserica „Sfântul Dumitru” de pc protopop Dumitru Drăghici împreună cu sobor de preoţi, fiind săvârşită apoi slujba Acatistului Sfinţilor Trei Ierarhi. Credincioşii prezenţi în număr mare, cu multă evlavie au asistat la slujbă şi s-au închinat sfintelor moaşte pentru a primi alinarea suferinţelor sufleteşti şi trupeşti.

Vineri, 25 octombrie 2013, preoţii Parohiei „Sfântul Dumitru”, împreună cu mai mulţi membri ai Consiliului Parohial, au mers la Şcoala Profesională Specială „Ion Teodorescu” Slobozia şi le-au oferit celor 80 de copii care învaţă aici, pachete cu alimente şi dulciuri, pentru a se bucura şi în acest fel de sărbătoarea hramului.

Începând cu ora 17:00, la biserica „Sfântul Dumitru” a fost săvârşită Sfânta Taină a Maslului de un sobor format din şapte preoţi, în frunte cu părintele protopop Dumitru Drăghici, slujbă la care au participat peste 200 de credincioşi.

Sâmbătă, 26 octombrie 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a mulţime de credincioşi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Credincioşii au simţit bucuria comuniunii cu Sfinţii şi au înălţat rugăciuni înaintea raclei cu sfintele moaşte pentru sănătate şi mântuire, iar slujitorii în frunte cu Chiriarhul locului s-au rugat la Sfânta Liturghie. Comuniunea euharistică a fost trăită mai ales atunci când, în număr mare, credincioşii, adulţi şi copii, au primit Sfânta Taină a Împărtăşaniei.

Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” a dat răspunsurile liturgice.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Chiriarh a vorbit despre exemplul de credinţă jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie, despre mărturisirea credinţei autentice în lumea secularizantă de azi.

I-a felicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală şi socială a parohiei şi a urat „La mulţi ani!” părintelui protopop Dumitru Drăghici şi domnului Dumitru Pop, unul din ctitorii acestei biserici.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

Duminică, 27 octombrie 2013, la slujba Sfintei Liturghii au participat la fel de mulţi credincioşi ca şi în ziua hramului, fiind împărtăşiţi aproximativ 70 de copii. După slujbă, cinstita raclă cu sfintele moaşte a fost ridicată din biserica „Sfântul Dumitru” şi înapoiată Parohiei „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Călăraşi.

A consemnat pc paroh Constantin Pătaşcu
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...