Pelerinaj în Bucovina organizat de Parohia Sfântul Dumitru Slobozia

În perioada 21 – 23 septembrie 2012, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Parohia Sfântul Dumitru Slobozia, Protopopiatul Slobozia, a organizat un pelerinaj la mănăstirile din Bucovina pentru un grup de 55 de credincioşi însoţiţi de preoţii slujitori.

Au fost vizitate pe parcursul celor trei zile următoarele obiective: mănăstirile Văratec, Agapia, Dorna Arini, Moldoviţa, Suceviţa, Putna,Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Bogdana, Voroneţ şi Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Pelerinii s-au rugat şi s-au închinat cu evlavie la cinstitele moaşte ale Sf. Cuv. Parascheva de la Iaşi, Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava, Sf. Sfinţit Mc. Teodosie de la Brazi, Sf. Ier. Leontie de la Rădăuţi şi ale altor sfinţi.

Prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pelerinii au fost cazaţi şi au servit masa în cele trei zile la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Dorna Arini.

La fiecare mănăstire credincioşilor le-a fost prezentat istoricul acesteia şi le-a fost explicată simbolistica picturii bicericeşti interioare şi exterioare, de către ghidul mănăstirii.

Numărul mare de pelerini şi bucuria sufletească pe care aceştia au trăit-o în cele trei zile ale pelerinajului sunt principalele motive pentru care acest gen de activitate pastorală va fi organizat în mod constant în Parohia Sfântul Dumitru Slobozia.

A consemat P.C. Preot Constantin Pătraşcu, parohia Sfântul Dumitru Slobozia
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...