Hramul bisericii Sf. Dumitru din Slobozia

Biserica Sf. Dumitru din Slobozia (Şoseaua Nordului) a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru cel de-al doilea hram de la Târnosirea ei în ziua de 26 octombrie anul 2009.

Pentru cinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul acestei biserici, cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu şi prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Teodosie Arhiepiscopul Tomisului au fost aduse, încă din ziua de duminică 23 octombrie, moaştele Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului mucenic tămăduitor Pantelimon de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa.

Astfel s-au săvârşit slujbele Acatistului, Sf. Maslu de obşte, Vecernie cu Litie în cele trei zile de pelerinaj la sfintele moaşte care au culminat cu oficierea Sfintei Liturghii Arhiereşti de către Preasfinţitul Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

Credincioşii au simţit bucuria comuniunii cu Sfinţii şi au înălţat rugăciuni înaintea raclelor cu sfintele moaşte pentru sănătate şi mântuire, iar slujitorii în frunte cu Chiriarhul locului s-au rugat pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie binecuvântată şi îndelung aşteptată pe pământ. Cu această ocazie Preasfinţia Sa a oferit Domnului Inginer Pop Dumitru distincţia „Crucea Sloboziei în grad de Cavaler” în semn de recunoştinţă pentru susţinerea vieţii şi activităţii bisericeşti din oraşul şi judeţul nostru.

A consemnat Pr. Cătălin Stanciu – Parohia Sf. Dumitru – Slobozia.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...