Hramul Bisericii Sf. Dumitru din Slobozia

Biserica Sfântul Dumitru din zona de Nord a Municipiul Slobozia şi-a serbat, în aceste zile, un an de existenţă şi primul său hram. A fost târnosită de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor în data de 25 octombrie 2009 şi este cel mai nou lăcaş de cult din oraşul Slobozia.

În acest an, la sărbătoarea hramului, de ziua Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir, biserica Sf. Dumitru a fost îmbrăcată în haină de sărbătoare, iar bucuria acestei sărbători a fost încununată de Liturghia Arhierească săvârşită sub protia Preasfinţitului Părinte Vincenţiu care a binecuvântat prin prezentă, rugăciuni şi cuvânt de folos duhovnicesc, mulţimea de credincioşi adunaţi în sfânta biserică.

Credincioşii acestei parohii dar şi toţi creştinii ortodocşi din Slobozia au avut bucuria de a se închina la moaştele Sfântului Mucenic Tămăduitor Pantelimon, aduse prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Teodosie Arhiepiscopul Tomisului încă din ziua de Duminica 24 octombrie şi întâmpinate la Biserica Sf. Dumitru de către un sobor de preoţi condus de Pc. Protoiereu Dumitru Drăghici, care a oficiat slujba Acatistului Sf. Pantelimon în prezenţa unui număr impresionant de credincioşi

În ziua de 25 octombrie orele 16.00 a fost oficiată, slujba Vecerniei Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir, urmată de Taina Sfântului Maslu de obşte, de un sobor de preoţi şi diaconi, iar la final Pc. Pr. Dragoş Stanciu de la Parohia Buna Vestire din Slobozia a vorbit credincioşilor despre legătura dintre cei doi mari Sfinţi ai Bisericii noastre ortodoxe: Sf. Mare Mucenic Dimitrie şi Sf. Mucenic Tămăduitor Pantelimon care s-au cinstit la biserica Sf. Dumitru de mulţime de credincioşi veniţi la rugăciune şi închinare la Sfintele moaşte pentru a primi binecuvântare de la Dumnezeu.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...